Sfaturi pentru intretinerea dedurizatorului de apa

V-ati intrebat vreodata ce se poate intampla daca nu intretineti in mod corespunzator dedurizatorul de apa? Raspunsul: Veti avea apa dura.

Intretinerea si mentenanta dedurizatorului dumneavoastra este importanta pentru intreaga gospodarie, deci iata cateva sfaturi utile:

Verificati nivelul de sare din rezervorul dedurizatorului

Deschideti sau ridicati capacul rezervorului de sare si verificati care este nivelul de sare. Rezervorul de sare il puteti identifica simplu:

  • in cazul dedurizatorului de apa tip cabinet, rezervorul de sare este incorporat in carcasa dedurizatorului.
  • in cazul dedurizatorului de apa tip sistem (2 tancuri independente cu rasina cationica), rezervorul de sare are aspectul unui tambur / butoi si este prevazut cu capac.

Exista prea putina sare in rezervor daca puteti vedea nivelul apei de pe grilajul aflat pe fundul rezervorului. Adaugati sare in rezervor!

Atentie! Nu utilizati sare gema. Folositi doar sare de dedurizare tip tablete din magazinele de bricolaj. Cautati sarea de dedurizare puritate minim 99,6%, ambalata la sac de 25 kg. Nu puneti in rezervorul de sare al dedurizatorului sarea macinata/sfaramata in urma manipularii sacilor, ci doar tabletele intregi.

Daca dedurizatorul nu functioneaza, ceva poate fi infundat

Pentru a evita eventualele disfunctionalitati ale dedurizatorului de apa, verificati starea prefiltrelor de sediment montate inaintea echipamentului. Rolul prefiltrelor de sediment este de a  retine eventualele particule solide in suspensie din apa bruta, iar in timp acestea se vor incarca excesiv diminuand astfel debitul de apa la intrarea in dedurizator. Asigurati-va ca prefiltrele de sediment sunt curatate sau inlocuite la timp.

Contactati profesionistii pentru alte probleme ale dedurizatorului de apa

Daca dedurizatorul dumneavoastra are suficienta sare in rezervor, prefiltrele de sediment sunt curate si echipamentul nu functioneaza in parametrii normali, contactati un specialist pentru a rezolva problema.

Nu lasati mandria dumneavoastra sa afecteze calitatea apei. Daca dedurizatorul nu functioneaza corect, veti obtine apa dura in toata gospodaria.

KineticRo Solutions SRL – reprezentant autorizat Kinetico SUA – ofera servicii de intretinere, mentenanta si service pentru statii de dedurizare apa, daca este necesar   https://www.kineticsolutions.ro/contact/

× Cum te putem ajuta?