Nu va lasati pacaliti de aspectul limpede al apei dvs!

Stiati ca nu puteti vedea, mirosi ori simti la gust contaminantii microbiologici din apa? Doar pentru ca apa dvs pare limpede, nu inseamna ca asa este. In apa ar putea exista bacterii sau virusi ce va pot imbolnavi fara ca dvs sa va dati seama, de aceea cel mai sigur este sa efectuati o analiza microbilogica a apei, mai ales daca provine din put propriu.

Rezultatele testelor pot sa difere putin de la un laborator la altul, insa ceea ce trebuie sa urmariti in buletinul de analiza este concentratia de bacterii coliforme. Bacteriile coliforme pot sa provina din mai multe surse. Ele pot fi intalnite in sol si in vegetatia care se descompune, precum si in sistemele digestive ale oamenilor si animalelor. Unele dintre acestea sunt inofensive, in timp ce altele pot provoca probleme mari de sanatate. Daca rezultatele testelor arata prezenta acestor bacterii, inseamna ca sursa dvs de apa a fost contaminata cu apa de suprafata, dejectii sau canalizare.

Pe langa bacteriile coliforme, in apa se mai pot intalni coliformi fecali si E. Coli, ceea ce insemana ca apa dvs a fost infestata cu gunoi de grajd sau canalizare si nu este sigura pentru consum decat daca o fierbeti.

Indiferent care sunt rezultatele testelor apei, trebuie sa retineti ca acestea indica problemele existente la momentul respectiv. Calitatea apei se poate schimba adesea, deoarece poate fi influentata de o varietate de factori: fenomene meteorologice (inundatii, topirea zapezii), fertilizarea terenurilor agricole cu azotati sau fisuri ale foselor septice. Asadar rezultatul unui test microbiologic este posibil sa nu mai fie relevant peste o luna. Cu toate acestea, un test de apa pozitiv, ce arata existenta unor bacterii coliforme sau E. Coli, indica o problema care poate fi pe termen lung si atunci ar trebui sa luati in considerare o solutie permanenta privind tratarea apei.

Pasii ce trebuie urmati in tratarea microbiologica a apei sunt dezinfectia putului / a intregii instalatii de apa si ulterior instalarea unui sterilizator cu lampa UV. Contactati specialistii nostri pentru a programa o dezinfectie a instalatiei de apa si pentru a va recomanda sistemul de tratare optim, in functie de rezultatele obtinute in buletinul de analiza a calitatii apei.

× Cum te putem ajuta?