Mentenanta statiilor de tratare apa

    Odata cu achizitionarea unui sistem de tratare apa va trebui sa va ganditi si la vizitele de mentenanta ce trebuie efectuate periodic pentru a verifica functionalitatea acestuia. Daca neglijati intretinerea filtrului/dedurizatorului dvs este posibil sa va confruntati cu o varietate de probleme mult mai devreme decat va asteptati si decat ar fi cazul.

    Cand vine vorba de sistemul dvs de filtrare a apei, intretinerea acestuia este o necesitate. Acest lucru este valabil indiferent de tipul de sistem pe care il aveti (dedurizator, statie mixta de tratare, statie de osmoza inversa, filtru sedimente), de varsta acestuia sau de cat timp va asteptati sa ofere servicii in viitor.

    Orice tip de sistem de tratare a apei, chiar si cele cu o tehnologie avansata pot sa intampine diverse probleme precum: defectarea sau blocarea anumitor componente din cauza depunerilor de sedimente (in cazul in care prefiltrele de sediment nu sunt curatate la timp), modificarea parametrilor apei, functionarea fara sare de dedurizare a echipamentului, fapt ce duce la epuizarea mediului filtrant mult mai devreme etc. Probabil nu veti sesiza aceste probleme, insa cu siguranta efectele se vor vedea in locuinta dvs: vor aparea pete de calcar, fier sau mangan, veti avea defectiuni la electrocasnice, un consum crescut de energie si detergenti, rufe decolorate, tevi infundate etc. Pentru a preveni toate aceste neplaceri este necesara verificarea anuala a statiei de tratare apa, economisind astfel bani si batati de cap pe viitor.

Iata cateva sfaturi pentru implementarea unui plan de intretinere:

  • – Respectati programul: daca este stabilita o intretinerea anuala, nu amanti acest lucru la 18 sau 24 de luni (sau mai mult). Respectarea termenului de efectuare a vizitei de intretinere este esentiala.
  • – Gasiti un furnizor de servicii in care aveti incredere: puteti face anumite tipuri de intretinere pe cont propriu, dar cel mai bine este sa gasiti o companie in care sa aveti incredere pentru a oferi servicii de inalta calitate atunci cand aveti nevoie.
  • – Identificati problemele minore inainte de a deveni probleme majore.

  • Acum ca intelegeti de ce este atat de importanta intretinerea sistemului dvs de apa, este timpul sa luati masuri care sa va ofere siguranta pentru intreaga instalatie din casa, pentru electrocasnice si bineinteles o apa de calitate.

Nu ezitati sa ne contactati pentru mentenanta statiilor de tratare apa Kinetico, chiar daca nu au aparut probleme. https://www.kineticsolutions.ro/contact/

× Cum te putem ajuta?