Diferenta intre dedurizarea si filtrarea apei

In relatiile cu clientii nostri, auzim in mod frecvent aceste doua intrebari: Care este diferenta dintre un dedurizator si un filtru de apa? Care dintre ele este mai potrivit pentru casa mea?

Poate sunteti una dintre persoanele care au aceasta dilema si de aceea va vom prezenta mai departe cum functioneaza cele doua sisteme de tratare a apei, care sunt diferentele in tratarea apei si cum va pot proteja casa dvs de apa contaminata cu diversi contaminanti fizico-chimici.

Dedurizatoarele sau statiile de dedurizare apa: Asa cum va puteti da seama din denumire, dedurizatoarele sunt un sistem special de filtru de apa care elimina calcarul sau duritatea, adica acea concentratie a sarurilor de calciu si magneziu din apa. Aceste dedurizatoare folosesc sarea de tip pastila/tableta pentru a regenera rasina aflata in interiorul tancului dedurizatorului. Rasina este un mediu de filtrare ce permite retinerea calcarului, iar atunci cand se incarca este nevoie de o anumita cantitate de saramura pentru a elimina acel calcar retinut din apa dvs. Dedurizatoarele Kinetico folosesc cea mai performanta si durabila rasina de schimb ionic existanta pe piata internationala, astfel ca durata de viata a acesteia este de minim 10 ani. Anul trecut, ne-am bucurat sa aflam in cadrul intalnirii anuale a dealerilor autorizati Kinetico din toata lumea, ca o familie din Anglia ce a achizitionat in urma cu 28 de ani dedurizatorul Kinetico 2020c inca beneficiaza de apa dedurizata, sistemul nostru de dedurizare a apei functionand impecabil cu aceeasi rasina. Practic, tot ceea ce trebuie sa faca fiecare client ce a achizitionat un dedurizator Kinetico este sa nu uite sa puna sare, pentru ca avantajele statiilor de tratare a apei Kinetico au performante neegalate pana in acest moment. Mai multe detalii  gasiti aici.

Sistemele de filtrare a apei: Desi exista o gama  variata de sisteme de dedurizare a apei, de la sisteme mono-tanc la cele dublu-tanc, trebuie sa recunoastem ca in limbajul comun se intalneste mai des conceptul de sisteme de filtrare apa sau, simplu spus, filtre de apa. Prin termenul “filtru de apa” se poate intelege atat un sistem de filtrare a apei pentru intreaga casa, cat si un produs mic ce filtreaza doar intr-un anumit consumator din casa (de ex. filtru de carbune activ ce elimina clorul din apa de la municipalitate sau statie de osmoza inversa).

In timp ce dedurizatoarele folosesc sarea de dedurizare ca agent chimic principal in eliminarea calcarului din apa, filtrele de apa folosesc fie apa bruta, fie agenti speciali de regenerare a rasinii, fie anumite membrane. Filtrele de apa se refera de obicei la orice metoda sau sistem de filtrare care elimina contaminantii din apa, precum:

–          metale grele (arsenic, fier, cupru, mangan)

–          pesticide, nitrati, nitriti, compusi organici volatili (COV), cloruri

–          sedimente fine etc.

Cum ne dam seama care este sistemul de filtrare a apei optim nevoilor dvs.?

Din moment ce fiecare dintre aceste solutii de tratare a apei se concentreaza pe diferite probleme din apa, decizia privind alegerea unui dedurizator sau a unui filtru va depide in mare masura de ceea ce se gaseste in apa. De exemplu, in cazul in care aveti depuneri de calcar, semn ca apa dvs este dura, va fi nevoie doar de montarea unei statii de dedurizare; daca apa dvs are gust metalic sau miros de ou clocit, un filtru de apa ar fi solutia optima pentru indepartarea acestor probleme. O modalitate buna de a afla, in cazul in care nu stiti sau nu suspectati deja ce se afla in apa dvs, este aceea de a solicita analiza fizico-chimica a apei gratuita pe https://www.kineticsolutions.ro. Rezultatele testului de apa ne vor ajuta sa va recomandam solutia optima de tratare  apei, fie ca este vorba de o statie de dedurizare, un filtru de apa sau un sistem mixt de filtrare. In plus, deoarece calitatea face diferenta, alege calitatea Kinetico, aflata de aproape 50 de ani in slujba clientilor nostri.

× Cum te putem ajuta?