De ce este importanta calitatea apei in alimentatia copiilor nostri?

In calitatea noastra de parinti nu trebuie sa mai spunem cat de importanti sunt copiii in viata noastra si cum zilnic facem eforturi pentru a le asigura o alimentatie cat mai sanatoasa. Insa nu intotdeauna acordam aceeasi importanta si in ceea ce priveste filtrarea si tratarea apei, chiar daca apa ocupa cea mai importanta pondere in alimentatie.

Deoarece copiii au un sistem imunitar mult mai sensibil decat al adultilor, prezenta contaminantilor in apa reprezinta o amenintare reala pentru cei mici. Consumul de apa de cea mai buna calitate, sigura din punct de vedere fizico-chimic si microbiologic, este modul prin care noi, ca parinti, contribuim intr-un mod responsabil la mentinerea sanatatii copiilor nostri, inainte si dupa nastere. Doctorii au grija sa avertizeze viitoarele mamici despre importanta consumului regulat de apa, dar si  despre necesitatea de ne a informa in ceea ce priveste calitatea acesteia. Anumite niveluri ale contaminantilor in apa precum: plumbul, nitratii, clorul liber reprezinta o amenintare grava asupra sanatatii copiilor nenascuti, chiar si la valori scazute ale acestora.

Parintii copiilor cu varsta sub 10 ani trebuie sa se asigure in principal ca apa nu este contaminata microbiologic (de ex. E.coli, bacterii coliforme, enterococi, Giardia sau Cryptosporidium) bacterii care pot fi foarte periculoase pentru aceasta grupa de varsta. Copiii care consuma apa contaminata microbiologic pot prezenta deshidratare, malnutritie sau episoade de diaree – boli care pot pune viata micutilor in pericol. Contaminantii de tipul plumb si aluminiu pot aparea in apa de municipalitate ca urmare a gradului ridicat de uzura a tevilor de alimentare cu apa. Diverse studii de specialitate arata ca otravirea cu plumb poate avea efecte grave asupra organismului pe tot parcursul vietii, incluzand leziuni cerebrale permanente.

Cea mai buna modalitate de a asigura ca apa este sigura pentru consum este efectuarea unui analize a apei. Reprezentatii Kinetico asigura analiza fizico-chimica gratuita a apei, ofera consultanta tehnica in alegerea filtrului de apa potrivit nevoilor fiecarei familii. De exemplu, nu orice filtru de apa ce se gaseste pe rafturile magazinelor de bricolaj de tip Romstal sau Dedeman sunt adecvate nevoilor specifice, iar uneori personalul acestora nu poseda suficiente cunostinte in purificarea si tratarea apei.

Pentru noi este important sa ne asiguram ca filtrele de purificare si tratare a apei functioneaza in parametrii. De aceea, caracteristicile unice ale tehnologiei MACguard si EverClean Rinse – patente Kinetico – permit totodata furnizarea unei ape de calitate superioara pentru a mentine familia sanatoasa si puternica, dar si oprirea furnizarii de apa atunci cand parametrii scad sub nivelul potabilitatii. Deoarece poate produce apa pura atat din punct de vedere microbiologic cat si fizico-chimic, statia de osmoza inversa Kinetico K5 este singurul sistem de purificare apa certificat si recomandat de catre organismele internationale specializate in domeniu.

Pentru mai multe informatii despre statiile de osmoza inversa Kinetico puteti gasi aici.

× Cum te putem ajuta?