De ce am presiunea scazuta la apa?

Presiunea scazuta a apei nu este de trecut cu vederea, mai ales ca aceasta poate ascunde probleme tehnice grave in locuinta dvs. De aceea trebuie descoperita care este cauza acestei neplaceri.

Supapa inchisa
Daca aveti presiunea scazuta la apa trebuie sa verifcati robinetul de inchidere de la conducta principala. Daca acesta nu este complet deschis, apa nu va putea sa curga cu suficienta presiune la consmatorii din casa. Asigurati-va ca robinetul este complet deschis, mai ales daca recent a fost efectuata o reparatie a sistemului de instalatii sanitare.

Tevi vechi
Pe masura ce timpul trece si apa curge continuu prin ele, conductele vechi pot incepe sa corodeze pe interior. Materialul care corodeaza se poate acumula in interiorul tevilor si poate provoca un blocaj. La randul sau, acest blocaj poate incetini curgerea apei, motiv pentru care veti avea o presiune scazuta a apei.

Sitele incarcate ale bateriilor
Chiar daca sitele bateriilor pot fi de mare ajutor in reducerea cantitatii de apa pe care o utilizati, in timp ele pot sa acumuleze sedimente si sa impiedice o cantitate adecvata de apa sa curga la robinet. Verificati periodic sitele si, daca observati ca sunt incarcate, curatati-le pentru a indeparta sedimentele si pentru a restabili presiunea apei.

Apa dura
Daca aveti apa dura, depunerile de calcar nu vor intarzia sa apara pe echipamentele care intra in contact cu aceasta. O presiune scazuta a apei poate indica faptul ca si pe instalatie s-au format depuneri de calcar, iar singura solutie pentru a preveni aceasta problema este instalarea unui dedurizator

× Cum te putem ajuta?