Cum se configureaza o statie mixta de filtrare apa Kinetico?

Acest articol isi propune sa explice modul in care se configureaza o statie mixta de tratare a apei Kinetico de catre specialistii nostri. De asemenea, aceste informatii pot fi utile tuturor clientilor Kinetico, indiferent ca au achizitionat de la noi in calitate de reprezentant autorizat pentru Romania, respectiv de la distribuitorii nostri din tara. Pentru ca in majoritatea cazurilor pe langa duritate (calcar), in buletinul de analiza a apei apar frecvent si alte probleme precum fierul si manganul, vom prezenta modul in care se configureaza un filtru de apa ce are trei functii: dedurizare, deferizare si demanganizare a apei brute provenite din panza freatica sau din reteaua publica.

Avem de parcurs 4 pasi simpli:

  1. Identificarea duritatii, a continutului de fier si mangan din apa dvs

Acest lucru se poate face la orice laborator autorizat de analiza a apei brute. Daca sunteti interesat sa tratati apa dvs doar pentru a elimina calcarul (duritatea), fierul si manganul, va sfatuim sa solicitati efectuarea analizei apei din punct de vedere fizico-chimic. Daca exista pericolul infestarii microbiolgice a apei dvs cu bacterii coliforme, escherichia coli, enterococi si alte bacterii sau virusi, va recomandam efectuarea unui buletin complet de analiza a apei ce sa cuprinda cele trei grupe esentiale: indicatori organoleptici, indicatori fizico-chimici si indictori microbiologici. De asemenea, puteti apela la echipa noastra de ingineri chimisti pentru a beneficia de o ANALIZA GRATUITA A APEI pentru indicatorii fizico-chimici. Trebuie doar sa intrati aici si sa completati formularul de contact.

Exemplu: Sa presupunem ca in conformitate cu informatiile prezente intr-un buletin de analiza, problemele apei dvs sunt: duritatea apei 40 odH, Fe total 2 mg/l, Mn 1 mg/l.

  1. Determinarea duritatii compensate (totale) in grade germane (dH)

Pentru ca ne propunem sa eliminam atat duritatea cat si fierul, respectiv manganul, in identificarea filtrului de tratare a apei corespunzator trebuie sa tinem cont de cele trei valori din buletinul de analiza a apei si sa determinam duritatea compensata. Formula dupa care se calculeaza acest indicator este:

Duritate compensata totala (mg/l) = Duritate (mg/l) + 3 x Fe total (mg/l) + 5 x Mn (mg/l)

Exemplu: In cazul nostru ipotetic, duritatea totala compensata este 40 + (3 x 2) + (5 x 1) = 51 grade germane.

  1. Alegerea statiei de filtrare a apei Kinetico adecvate nevoilor dvs:

Codurile filtrelor de tratare a apei Kinetico sunt astfel elaborate incat permit o identificare usoara a modelului de filtru de apa adecvat. De exemplu, majoritatea statiilor de tratare a apei Kinetico, indiferent ca sunt dedurizatoare, deferizatoare, denitrificatoare etc se regasesc in catalogul Kinetico sub urmatoarele denumiri/coduri: Mach 2020, Mach 2030, Mach 2040, Mach 2050, Mach 2060, Mach 2100, Mach 2175 etc. Prima cifra „2” explima faptul ca acea statie de tratare a apei este un sistem duplex, ce are incorporate doua tancuri cu rasina ce functioneaza alternativ. Urmatoarele trei cifre indica valoarea maxima a duritatii compensate careia ii poate face fata statia de tratare a apei.

Exemplu: avand in vedere ca in cazul dvs valoarea duritatii compensate este de 51 grade germane, inseamna ca pentru a rezolva problemele din apa, statia de tratare adecvata este Mach 2060 deoarece permite eliminarea unei duritati comepnsate de maxim 60 grade germane.

  1. Setarea statiei de tratare a apei Kinetico

Alegerea discului valvei de comanda se face in functie de nivelul duritatii totale compensate. Aceasta setare permite functionarea optima a statiei de tratare a apei astfel incat continutul de calcar, fier si mangan din apa dvs sa scada aproape de zero, dar si optimizarea procesului de regenerare a rasinii schimbatoare de ioni, astfel incat sa marim durata de viata a acesteia, sa reducem consumul de sare in procesul de regenerare etc.

Conform exemplului nostru, discul de control necesar este nr. 6, corespunzator unui consum de sare de 2 kg/regenerare si a unui volum de apa tratata furnizata intre doua regenerari de 791 litri. Astfel, vei fi sigur ca apa furnizata de statia de tratare a apei Kinetico prezinta siguranta deplina pentru tine, familia si casa ta.

Daca ai astfel de probleme privind calitatea apei, solicita ajutorul consultantilor nostri in identificarea unei solutii optime de tratare a apei. Si, pentru ca diferenta Kinetico merita toti banii, venim in intampinarea clientilor nostri cu posibilitatea de a plati in 6 rate lunare, FARA DOBANDA, prin cadrul Avantaj.

× Cum te putem ajuta?