Cum functioneaza dedurizatoarele electrice vs. statiile non-electrice de dedurizare apa Kinetico?

Cum functioneaza dedurizatoarele electrice?

 In momentul in care au inceput sa apara pe piata, toate dedurizatoarele erau electrice si aveau un ceas care masura perioada in care echipamentul era in functiune. Ceasurile au fost inlocuite treptat de panouri de comanda mai sofisticate, insa principiul de baza a ramas acelasi: un dedurizator apa controlat de un panou electric ce necesita setarea tuturor proceselor pe care acest filtru apa le parcurge: (a) pentru intrarea in regenerare, (b) prepararea saramurii, (c) clatirea rasinii precum si alte functii necesare in curatarea patului de rasina.

Fiind sisteme tratare apa cu un singur tanc (mono-tanc), apa folosita in procesul de regenerare este apa bruta, care vine deja cu o incarcatura de minerale, iar utilizatorului fie i se opreste furnizarea apei, fie “beneficiaza“ la robinet de apa bruta. Solutia tehnica a producatorilor de astfel de filtre apa electrice a fost programarea regenerarii in timpul noptii, cand se presupune ca nu exista consum de apa. 

De asemenea, trebuie tinut cont ca dedurizatorul trebuie sa fie setat in functie de duritatea apei si cantitatea consumata intr-un anumit interval de timp. Consumul de apa trebuie calculat tinand cont de apa consumata regulat pentru spalarea rufelor si vaselor, apa utilizata la dus si toaleta si numarul de personae care locuiesc permanent in casa.

Trebuie spus ca problema majora a acestor statii de dedurizare este tocmai acel panou electric care controleaza intreg sistemul, ce nu poate sa prevada situatii precum un consum mai mare de apa decat cel calculat initial, situatie in care dedurizatorul va furniza la un moment dat apa bruta pentru ca el se va regenera la ora setata initial. Din acest motiv echipamentele au fost programate sa se regenereze mai des decat este necesar, ducand astfel la un consum mai mare de apa, sare si curent.

O alta problema ce ar putea sa apara sunt penele de curent , situatie in care dedurizatorul va trebui resetat, iar in cel mai rau caz se poate defecta, trebuind astfel inlocuit. Umiditatea poate fi o alta problema majora a cestor statii de tratare apa electrice. Panoul de comanda si circuitele integrate vor coroda in prezenta umiditatii, ceea ce le diminueaza durata de viata.

Cum functioneaza dedurizatoarele non-electrice Kinetico?

Anul 1970 este anul lansarii unei noi tehnologii in tratarea apei. Producatorul Kinetico USA a iesit pe piata cu primele dedurizatoarele non-electrice, dublu-tanc, complet automate, eliminand toate problemele si inconvenientele statiilor de tratare apa electrice. Iata care sunt avantajele tratarii apei cu filtrele de apa Kinetico:

In primul rand, toate filtrele de apa Kinetico (indiferent ca vorbim de dedurizatoare, de filtre de eliminare a fierului si manganului din apa sau de statii mixte tratare apa) au doua tancuri (sisteme duplex) controlate de o valva non-electrica ce programeaza singura prepararea saramurii, “spalarea” rasinii, clatirea si comutarea automata pe cel de-al doilea tanc.

Statiile de tratare apa Kinetico nu au nevoie de setari suplimentare, acestea se fac o singua data la momentul instalarii, pe baza analizei apei facuta de tehnicienii nostri. Sistemele masoara volumul de apa tratata utilizata in casa cu ajutorul unui contor incorporat in valva. Datorita functionarii alternative a celor doua tancuri de rasina, dedurizatoarelor Kinetico se regenereaza intotdeauna cu apa dedurizata furnizata de tancul in serviciu, curatand astfel mult mai eficient rasina cationica. Acest avantaj inseamna o prelungire a duratei de viata a echipamentului, dar si economii importante de sare si apa consummate in procesul regenerarii.

Un alt avantaj este acela ca nu vor mai exista intreruperi de apa, sau alimentarea cu apa bruta pe timpul regenerarii deoarece cand unul din tancuri se regenereaza, functia de furnizare a apei tratate este preluata de cel de-al 2-lea tanc.
In cazul statiilor de tratare apa Kinetico nu exista riscul unui soc electric sau defectiuni cauzate de variatiile de tensiune pentru simplul motiv ca nu utilizeaza energie electrica. Statiile de tratare apa Kinetico nu au nevoie de setari nici atunci cand plecam in concediu, ele vor functiona doar atunci cand este consum de apa. Simplu spus, daca plecati in concediu cu familia, echipamentul va intra si el in concediu, ceea ce inseamna zero consum de sare, zero consum de apa pentru ca nu va fi nevoie de regenerare a rasinii.

Un ultim aspect privind calitatea Kinetico ce merita retinut si vine in sprijinul dvs ca si consumator final este acela ca mentenanta sa este extrem de simpla. Intretinerea lor presupune simpla verificare a nivelului de sare tablete, astfel incat sistemul sa isi poata prepara saramura necesara regenerarii.

× Cum te putem ajuta?