Ce reprezinta TDS-ul in apa?

Ca experti in tratarea apei, ne straduim nu numai sa identificam problemele care se gasesc in apa clientilor nostri, ci si sa ii facem sa inteleaga cum trebuie interpretat rezultatul acestor teste. Valoarea anumitor contaminanti din apa se poate modifica in sezonul ploios, din cauza cantitatilor mari de apa, de aceea exista posibilitatea ca nivelul solidelor total dizolvate (TDS) din apa sa creasca.

This image has an empty alt attribute; its file name is poza-TDS-1.jpg

Ce reprezinta TDS-ul (Solide Total Dizolvate)?

TDS-ul reprezinta totalul sarurilor anorganice si materia organica care s-a dizolvat in apa, printre care: calciu, magneziu, potasiu, sodiu, bicarbonati, cloruri, fier, plumb si sulfati.

De ce ar trebui sa tii cont de valoarea  TDS-ului?

Este important sa fii atent la nivelul solidelor total dizolvate din apa ta. Exista o anumita valoare a TDS-ului in apa ta care este direct proportionala cu valoarea duritatii apei, a fierului ori manganului. Atunci cand ploua foarte mult panza freatica poate fi incarcata cu o cantitate mai mare sau cu noi contaminanti adusi de apele subterane. Anumite solide dizolvate naturale apar in urma precipitatiilor, dar si din dizolvarea rocilor si a solurilor. Odata cu cresterea TDS-ului apar si problemele la instalatiile sanitare, la boiler/centrala, setarile dedurizatorului pe care il detii vor trebui refacute, iar apa poate capata gust si/sau miros neplact.

Testarea nivelului solidelor total dizolvate

Valoarea TDS-ului reprezinta suma dintre ionii pozitivi (cationi) si ionii negativi (anioni). Acest test determina calitatea generala a apei; cu toate acestea, trebuie luata in considerare analizarea fiecarui contaminant in parte pentru o evaluare corecta a calitatii apei. Testarea apei poate parea un proces complex si este posibil sa nu stii de unde sa incepi, de aceea te invitam sa accesezi site-ul nostru si sa completezi datele tale de contact in vederea efectuarii analizei fizico-chimice, pentru interpretarea rezultatelor obtinute si pentru configurarea statiei optime de tratare apa. https://www.kineticsolutions.ro/contact/

× Cum te putem ajuta?