Câtă apă ar trebui să bem în fiecare zi?

Apa reprezintă aproximativ 60% din greutatea corpului la maturitate. Corpul uman pierde apă în permanență, prin funcțiile lui, inclusiv prin respirație. Prin urmare, este nevoie permanent de apă pentru producerea de celule sănătoase. Așadar, este vital să ne hidratăm, fie vară, fie iarnă!!!

Un aport corespunzător de apă ne ajută:

📌să ne menținem sănătatea;

📌să ne îmbunătățim funcția musculară;

📌să ne menținem nivelul de energie ridicat;

📌să ne menținem aspectul sănătos al pielii;

📌să ne susținem funcția renală și hepatică;

Iată câteva aspecte de care ar trebui să ținem seama❗️❗️

  1. APORTUL DE APĂ PE BAZA GREUTĂȚII

Aportul zilnic de apă recomandat este legat de greutatea fiecăruia și de nivelul de activitate. În esență, nu toată lumea are nevoie de opt pahare de apă în fiecare zi. Unii oameni pot avea nevoie de mai puțin, în timp ce alții au nevoie de mai mult.

2. APORTUL DE APĂ BAZAT PE STILUL DE VIAȚĂ

Dacă ai un stil de viață activ, sunt șanse să transpiri mai mult și să pierzi mai multă apă decât o persoană sedentară. O bună hidratare este esențială pentru a vă menține un nivel de performanță ridicat. În acest caz, asigurați-vă că beți o cantitate de apă suplimentară pentru ca întreg organismul să funcționeze normal, prevenind deshidratarea.

3. SUNTEȚI ÎNSĂRCINATĂ SAU ALĂPTAȚI

Este important să bei suficientă apă pentru a te menține hidratat, dar este și mai important atunci când există solicitări suplimentare la nivelul corpului tău. Nu există o regulă cu privire la cât de multă apă ar trebui să bea o femeie însărcinată sau care alăptează, deoarece aportul zilnic de apă suplimentar în acest caz se poate stabili de către medicul pediatru.

4. HIDRATEAZĂ-TE CÂND EȘTI BOLNAV!

Este important să ne hidratăm mai mult atunci când suntem bolnavi. Avem tendința de a pierde lichide într-un ritm mai rapid atunci când nu ne simțim bine decât atunci când suntem sănătoși. Faceți tot ce puteți pentru a vă menține sau a crește aportul de apă, chiar dacă nu vă este sete. Păstrați o sticlă cu apă oriunde mergeți!

✔️Amintiți-vă, este important să beți apă, deoarece este esențială pentru a vă ajuta corpul să funcționeze normal. Când nivelul apei scade cu 2 procente, performanța ta va scădea și ea. Nu există un răspuns perfect la întrebarea „câtă apă ar trebui să beau?”, depinde în mare măsură de organismul fiecăruia.

📢 Dar, cu toate acestea, ar trebui să fim conștienți și de consecințele unei ape netratate. Recomandat ar fi să faceți atât o analiză fizico-chimică, cât și una microbiologică a apei dvs., iar în funcție de problemele care se regăsesc la nivelul acesteia, să luați legătura cu echipa KineticRo Solutions, iar un specialist în tratarea apei vă va sta la dispoziție. Mai jos aveți atașate valorile maxim admise privind calitatea apei potabile. De asemenea, un lucru care este bine de știut este faptul că pentru copiii mici limita maximă admisă de nitrați este de 10 mg/l.

🧷Echipamentele Kinetico vă pot scăpa de toate aceste probleme. Dedurizatoarele din gama Kinetico vă vor asigura o apă dedurizată sub 1 grad german. Iar dacă la nivel microbiologic există probleme, sterilizatoarele cu lampă UV sunt soluția potrivită. De asemenea, gustul apei poate fi îmbunătațit folosind stația de osmoză inversă care poate fi personalizată în funcție de nevoile și preferințele fiecaruia.

❗️ ❕Deci nu te îngrijora, fii precaut atunci când vine vorba de calitatea apei pe care o consumi zi de zi. Întreg organismul nu poate funcționa normal fără un aport corespunzător de apă.  Alege să fii responsabil și să nu lași pe mâine ceea ce poți face astăzi! Nu vă lăsați păcăliți de calitatea apei îmbuteliate și alegeți să vă tratați apa din casa dvs.

× Cum te putem ajuta?