Afecteaza dedurizatorul eficienta fosei septice?

Daca va confruntati cu problemele apei dure stiti deja cat de costisitoare pot fi efectele acesteia – depuneri de calcar pe echipamentele electrocasnice, pe sistemele de incalzire apa, haine aspre dupa spalare, etc. Dar dedurizatorul dvs. de apa distruge eficienta fosei septice?

 Dedurizarea apei

Dedurizarea apei inseamna reducerea ionilor de calciu si magneziu prin intermediul unui schimb ionic realizat de rasina cationica (rasina schimbatoare de ioni) din tancurile dedurizatorului. Cand apa dura traverseaza patul de rasina cationica, ionii de calciu si magneziu din apa sunt retinuti la suprafata rasinii, in final in casa ajungand doar apa dedurizata. In timpul procesului de dedurizare a apei, ionii de sodiu (sare) inlocuiesc ionii de calciu si magneziu din apa. Dupa ce intreg patul de rasina cationica din tancurile dedurizatorului s-a incarcat cu calciu si magneziu, rasina se regenereaza (curata) cu ajutorul unei solutii saline (saramura). Continue reading →

Posted by Oana Vladoianu, 0 comments

Sfaturi pentru prepararea celei mai bune cafele

Apa filtrata – ingredientul cafelei ideale

Pentru multi dintre noi cafeaua reprezinta modul ideal de a incepe dimineata, cafeaua fiind, se pare, cel mai apreciat energizant al lumii contemporane. Insa trebuie stiut ca, de cand a fost descoperita, cafeaua a energizat viata si activitatile zilnice ale oamenilor. Incepand cu secolul al XVII-lea incepuse deaja sa inlocuiasca berea si vinul ca bautura servita la micul dejun. In prezent, in fiecare bucatarie si la aproape fiecare colt de strada exista filtre de cafea, automate sau cafenele. Chiar daca multi oameni nu ies din casa fara sa bea o gura de cafea, nu toti acorda atentie modului in care isi prepara cafeaua acasa. O cafea buna este rezultatul unei combinatii atent selectate. Este bine sa verificati aceste sfaturi care cu siguranta va vor ajuta sa va preparati singuri cafeaua cu gustul ideal. Continue reading →

Posted by Oana Vladoianu, 0 comments

Eczema si iritatia pielii. Apa poate face diferenta!

Eczema este o afectiune cutanata alergica, acuta sau cronica evidentiata prin aparitia unor zone rosii si inflamate. Este cunoscuta si sub numele de dermatita. Cei cu eczema pot prezenta recurente ale pielii, cruste, eruptii, exfoliere, inflamatie si craparea pielii.Eczema afecteaza peste 20% copiii cu varsta de pana la 11 ani si peste 8% adolescentii si adultii, potrivit dermatologilor. Desi nu exista tratament exact pentru eczema, o combinatie de medicamente conventionale, terapii naturale si modificarea stilului de viata reprezinta cele mai bune solutii. Eczema este cauzata de o serie de factori declansatori, cum ar fi: alergii alimentare, temperaturi calde si reci, alergeni, sapunuri sau detergenti si stres. De cele mai multe ori, poate fi tratata prin aplicarea unei lotiuni hidratante pe piele in primele trei minute dupa imbaiere, bai calde regulate si montarea unui sistem de dedurizare a apei. Continue reading →

Posted by Oana Vladoianu, 0 comments

Sfaturi pentru intretinerea dedurizatorului de apa

V-ati intrebat vreodata ce se poate intampla daca nu intretineti in mod corespunzator dedurizatorul de apa? Raspunsul: Veti avea apa dura.

Intretinerea si mentenanta dedurizatorului dumneavoastra este importanta pentru intreaga gospodarie, deci iata cateva sfaturi utile: Continue reading →

Posted by Oana Vladoianu, 0 comments

Osmoza Inversa vs. Filtru cu Carbune Activ

Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le primim din partea potentialilor nostri cumparatori este cea despre alegerea sistemului optim de potabilizare a apei din punct de vedere fizico-chimic.

Doua dintre cele mai importante tehnologii privind potabilitarea apei din punct de vedere fizico-chimic sunt filtrele pe baza de carbune activ si filtrele pe baza de osmoza inversa.

Acestea doua tehnologii de potabilizare a apei sunt complet diferite cu eficienta variata. In tabelul de mai jos este prezentata eficienta celor doua tehnologii in eliminarea contaminantilor fizico-chimici din apa. Continue reading →

Posted by Oana Vladoianu, 0 comments

Apa dura – exprimata in cifre

Sa avem apa curenta este o necesitate, insa tot mai multi oameni sunt preocupati de duritatea apei furnizata in casa. Apa dura folosita in gospodarie necesita mai mult detergent atat in masina de spalat haine, cat si in masina de spalat vase. De asemenea, apa dura va provoca defectiuni costisitoare masinilor de spalat, centralelor/boilerelor, filtrelor de cafea, dar si altor echipamente electrocasnice atunci cand totalul de minerale existent in apa este prea mare.

Uneori, puteti identifica apa dura doar dupa gustul si mirosul apei. Apa tinde sa prezinte un gust metalic si usor chimic, datorita concentratiilor ridicate de minerale de calciu si magneziu din apa. Continue reading →

Posted by Oana Vladoianu, 0 comments

Ce apa de consum este sigura pentru copilul meu?

Deoarece copiii au un sistem imunitar mai scazut decat adultii, contaminantii din apa reprezinta o amenintare serioasa pentru acestia. Consumul unei ape de calitate (potabila din punct de vedere fizico-chimic si microbiologic) este una dintre metodele prin care parintii pot contribui la mentinerea copiilor sanatosi, chiar inainte de a se naste.

Femeile insarcinate trebuie sa fie extrem de atente la apa pe care o consuma. Anumiti contaminati din apa, de tipul: nitrati, plumb sau clor liber rezidual in concentratii ridicate pot reprezenta un risc major pentru sanatatea sarcinii.  Continue reading →

Posted by Oana Vladoianu, 0 comments

De ce e mai bine sa gatesti cu apa osmozata?

Gatitul nu este intotdeauna o sarcina usoara, iar lipsa unui singur ingredient poate face ca reteta dvs. sa nu iasa asa cum ati sperat. Deseori este trecut cu vederea un ingredient esential in prepararea mancarurilor: apa. Probabil va ganditi ca oricum apa nu are niciun gust, insa exista cateva argumente care va vor schimba cu siguranta acesta percetie in privinta apei cu care gatiti: Continue reading →

Posted by Oana Vladoianu, 0 comments

Sfaturi pentru parinti privind apa osmozata si importanta includerii acesteia in alimentatia copiilor

Cu totii stim ca sucurile din comert ataca mucoasa stomacului, afecteaza smaltul dintilor si au un continut ridicat de cofeina. Desi aceste probleme sunt larg mediatizate, sumele de bani cheltuite pe aceste bauturi carbogazoase sunt in crestere de la an la an.

Nu de putine ori se intampla ca parintii sa se lase sedusi de rugamintile copiilor si le permit acestora sa bea chiar 2 sau 3 sucuri zilnic. Exista cazuri in care acestea inlocuiesc singura bautura ce ar fi indicat sa o consume: apa. Consumul de sucuri aduce totodata si o cantitate mare de zahar, o doza de racoritoare avand aproximativ 200 de calorii, iar vitaminele si mineralele din ea sunt aproape inexistente. De aceea, pentru parintii responsabili si preocupati de sanatatea copiilor, este important sa inteleaga ca apa (sigura din punct de vedere fizico-chimic si microbiologic) trebuie obligatoriu inclusa in alimentatia copiilor de la o varsta cat mai frageda. Continue reading →

Posted by Oana Vladoianu, 0 comments