10 Motive sa soliciti analiza gratuita a apei

De obicei, oamenii se intereseaza despre analiza apei atunci cand apare cel putin o modificare in apa de consum: culoare, gust sau miros neplacut. Pentru a verifica corect ce alte modificari ar putea suferi apa ta, iata si alte cateva motive:

  1. Analiza periodica! Se recomanda efectuarea unui test al calitatii apei tale anual pentru nitrati sau contaminantii microbiologici de tipul: bacterii coliforme, E.Coli. Specialistii in tratarea apei recomanda analiza apei primavara si toamna, deoarece calitatea acesteia poate varia odata cu schimbarile temperaturii.
  2. Capacul forajului a fost deschis – fie ca a fost necesara o interventie de service la pompa/hidrofor, fie ca nivelul apei din put a scazut semnificativ din cauza secetei si a trebuit corectata adancimea de aspiratie a grupului de pompare. Se recomanda analiza calitatii apei si dezinfectia putului ori de cate ori capacul forajului a fost deschis.
  3. Informatii din presa privind modificarea calitatii apei in panza freatica. Luati in considerare noutatile si rapoartele recente privind contaminarea apei cu substante nocive (plumb, agenti corozivi, petrol, etc).
  4. Vreme rea. Ploile abundente pot duce la inundatii si implicit contaminarea forajului dvs. prin infiltrarea apelor de suprafata.
  5. Fosa septica neetansa. In cazul in care fosa septica/sistemul de canalizare s-a defectat recent sau daca simtiti un miros neplacut in apropierea fosei septice, testati imediat apa din punct de vedere microbiologic si verificati corectitudinea service-ului asupra sistemul de canalizare.
  6. Boli gastrointestinale. Boala Waterborne implica adesea varsaturi si diaree. In cazul in care membrii familiei sau oaspetii dvs. se confrunta cu o boala inexplicabila, acesta poate fi un semnal important ca apa este contaminata.
  7. Noi membrii in familie. Daca sunteti in asteapta unui copil sau daca intentionati sa va aduceti parintii alaturi, asigurati-va ca apa dvs. este sigura pentru consum. Alte persoane vulnerabile la calitatea apei de consum sunt copiii si oamenii cu sistem imunitar scazut, cum ar fi persoanele care urmeaza un tratament de chimioterapie.
  8. V-ati mutat recent intr-o casa cu apa provenita din foraj. Dezvoltatorii imobiliari sunt obligati sa faca analiza apei provenite din foraje pentru a primi aprobarile ipotecare necesare. In realitate insa, majoritatea dezvoltatorilor imobiliari folosesc o practica inselatoare si anume dezinfectia apei din put prin aplicarea unei doze soc de clor activ cu scopul obtinerii unui buletin de apa favorabil privind contaminarea microbiologica a apei. In calitate de cumparator, veti dori sa stiti sigur daca apa furnizata este sigura pentru consum, astfel incat este o idee buna sa faceti analiza apei imediat ce v-ati mutat.
  9. Verifica periodic eficienta sistemelor de filtrare apa existente. In orice situatie te afli, trebuie sa stii ca esti responsabil de calitatea apei tale. Asta inseamna ca e bine sa verifici uneori calitatea apei tale, chiar daca ai deja sisteme de tratare si filtrare apa montate.
  10. Calitatea apei s-a modificat. Daca ai sesizat vreo modificare privind gustul, mirosul sau culoarea apei, solicita ajutorul unor specialisti pentru a intelege care este motivul real al acestor modificari.

Daca ai nevoie de ajutor pentru interpretarea buletinului de analiza apa (valorile pot fi confuze uneori) sau vrei o solutie tehnica profesionala pentru a imbunatati calitatea apei solicita acum consultanta si analiza gratuita https://www.kineticsolutions.ro/analiza-apei-gratuita/.

× Cum te putem ajuta?