Eczema si iritatia pielii. Apa poate face diferenta!

Eczema este o afectiune cutanata alergica, acuta sau cronica evidentiata prin aparitia unor zone rosii si inflamate. Este cunoscuta si sub numele de dermatita. Cei cu eczema pot prezenta recurente ale pielii, cruste, eruptii, exfoliere, inflamatie si craparea pielii.Eczema afecteaza peste 20% copiii cu varsta de pana la 11 ani si peste 8% adolescentii si adultii, potrivit dermatologilor. Desi nu exista tratament exact pentru eczema, o combinatie de medicamente conventionale, terapii naturale si modificarea stilului de viata reprezinta cele mai bune solutii. Eczema este cauzata de o serie de factori declansatori, cum ar fi: alergii alimentare, temperaturi calde si reci, alergeni, sapunuri sau detergenti si stres. De cele mai multe ori, poate fi tratata prin aplicarea unei lotiuni hidratante pe piele in primele trei minute dupa imbaiere, bai calde regulate si montarea unui sistem de dedurizare a apei.

Pana in prezent, nu s-a demonstrat stiintific ca ar fi o legatura directa intre apa dura si aparatia eczemelor pe piele, insa apa dedurizata amelioreaza disconfortul creat de mancarimea, roseata si inflamarea pielii.

In zonele geografice cu apa dura, numarul persoanelor ce sufera de afectiuni ale pielii cauzate de eczema este mai mare, decat in zonele cu valori ale duritatii apei in limite normale.

Statistica studiilor efectuate pe diverse persoane cu eczema care au folosit apa dedurizata timp de trei luni:

  • 91% confirma disconfort mai mic cauzat de mancarime si inflamatii
  • 83% sustin ca folosirea apei dedurizate a redus severitatea eczemelor lor
  • 67% confirma ca au renuntat la folosirea lotiunilor hidratante dupa imbaiere
  • 96% observa pielea mai fina/hidratata si parul mai moale
  • 91% folosesc mai putin sapun si sampon
  • 83% folosesc mai putin detergent si solutii de curatenie
  • 87% observa prosoape si haine mai moi
  • 92% observa mai putine depuneri de calcar pe baterii, dusuri si sticlarie

Desi eczema nu poate fi vindecata, apa dedurizata reduce simptomele si poate aduce un anumit confort pielii. Cel mai bun lucru pe care puteti sa-l faceti este sa contactati un dermatolog pentru a diagnostica tipul de eczema si pentru a va oferi cel mai bun plan de tratament pentru ingrijirea pielii.

Intre timp, vizitati site-ul KineticRo Solutions https://www.kineticsolutions.ro/dedurizatoare/ si apelati la un specialist pentru configurarea dedurizatorului de apa optim nevoilor dumneavoastra.

× Cum te putem ajuta?