Apa, hidratare, sanatate!

Apa este un nutrient vital, esential pentru fiecare proces chimic care are loc in corpul nostru. Apa reprezinta doua treimi din corpul nostru, iar 75% din creierul uman este tot apa. O hidratare adecvata permite corpului nostru sa functioneze la capacitate maxima.

Toata lumea cunoaste importanta consumului de apa in anotimpul calduros si in timpul exercitiilor fizice, insa hidratarea nu ar trebui sa fie o preocupare doar pentru sportivi sau doar pe timpul verii.

In viata de zi cu zi pierdem o cantitate importanta de apa din corp prin respiratie, transpiratie si indepartarea deseurilor. O scadere a apei din organism de doar 2 procente poate provoca dureri de cap, dificultate in a focaliza ecranul unui computer sau o pagina imprimata. Deshidratarea este, de asemenea, principala cauza a oboselii din timpul zilei.

Prezenta apei in organism accelereaza procesele chimice, ajutandu-l astfel sa ramana enegizat pe tot parcursul zilei. Oamenii care beau suficienta apa, nu numai ca evita capcanele deshidratarii, ci isi accelereaza metabolismul si contribuie la prevenirea supraalimentarii. Conform studiilor stiintifice s-a constatat faptul ca oamenii care au baut 0,5 l de apa rece au inregistrat o crestere de 30% a ratei lor metabolice cu aproape o ora si jumatate. Organismul nostru consuma mai multa energie digerand alimente si bauturi reci. Apa potabila ajuta sa ne mantinem o greutate sanatoasa deoarece setea este adesea confundata cu foamea. Un studiu a demonstrat ca un pahar de apa baut inainte de culcare a elimineat foamea care aparea pe parcursul noptii la 100% dintre participantii sai.

Hidratrea inseamna de asemenea:

  • Reducerea riscului de cancer al vezicii urinare la jumatate pentru cei care beau cel putin sase pahare de apa pe zi
  • Reducerea riscului de atac de cord
  • Reducerea riscului de aparitie a cancerului mamar cu pana la 79%
  • Reducerea sanselor de a aparitie a cancerului de colon

Pentru a avea parte de beneficiile hidratarii trebuie sa consumati apa de cea mai buna calitate. Gama variata de echipamente pe care le comerializam trateaza atat contaminantii microbiologici cat si pe cei fizico-chimici, care pot fi daunatori sanatatii.

 

× Cum te putem ajuta?