Apa dura – exprimata in cifre

Sa avem apa curenta este o necesitate, insa tot mai multi oameni sunt preocupati de duritatea apei furnizata in casa. Apa dura folosita in gospodarie necesita mai mult detergent atat in masina de spalat haine, cat si in masina de spalat vase. De asemenea, apa dura va provoca defectiuni costisitoare masinilor de spalat, centralelor/boilerelor, filtrelor de cafea, dar si altor echipamente electrocasnice atunci cand totalul de minerale existent in apa este prea mare.

Uneori, puteti identifica apa dura doar dupa gustul si mirosul apei. Apa tinde sa prezinte un gust metalic si usor chimic, datorita concentratiilor ridicate de minerale de calciu si magneziu din apa.

                                                  INAINTE – apa dura                                          DUPA apa dedurizata

                                        

Valoarea reala a duritatii apei poate fi determinata doar prin analiza fizico-chimica a tuturor mineralelor de calciu si magneziu din apa.

Clasificarea apei dure exprimate in cifre (duritatea apei masurata in grade germane):

  • Apa cu duritate sub 1 este considerata o apa moale (dedurizata)
  • Apa cu duritate intre 1 – 3,5 este considerat o apa usor dura
  • Apa cu duritate intre 3,5 – 7,0 este considerata o apa moderat dura
  • Apa cu duritate intre 7,0 – 10,5 este considerat o apa dura
  • Apa cu duritate mai mare de 10,5 este considerata o apa foarte dura.

Este important sa stii ce duritate are apa ta, ca sa poti evita la timp efectul ireversibil al calcarului depus pe echipamentele tale electrocasnice. Solicita acum analiza gratuita a apei la domiciliu tau! KineticRo Solutions – reprezentant autorizat Kinetico SUA – ofera analiza gratuita a apei si consultanta la domiciliu pentru a va configura statia de tratare apa optima nevoilor dumneavoastra.

× Cum te putem ajuta?